Fietsmaatjes terug op het oude nest

Door Willemien Timmers (bron: Oegstgeester Courant 2 maart 2022)
Op woensdag 23 februari namen de vrijwilligers van Fietsmaatjes Oegstgeest enthousiast de ‘nieuwe’ standplaats voor een van hun duofietsen in woonzorglocatie Van Wijckerslooth in gebruik. Voortaan staat een van de fietsen (een nieuwe!) weer prominent in de hal bij de hoofdingang, zodat geïnteresseerden aangemoedigd worden om erop uit te gaan met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Locatiemanager Langdurige Zorg Marjolein Post en manager Geriatrische Revalidatiezorg Gert van Empel zijn blij dat de fiets, en ook de andere twee
fietsmaatjes-fietsen die bij Rustenborch in de grote hal staan, weer goed toegankelijk zijn voor iedereen die er gebruik van wil maken. Voor alle ouderen is beweging immers enorm belangrijk. Post: “Het fijne van samen fietsen is dat je beweegt én je verhaal kwijt kunt.” Empel benadrukt hoe fijn het is dat fietsmaatjes mensen thuis op kunnen halen voor een fietstocht. “Er zal in de toekomst immers steeds meer zorg thuis geleverd moeten worden.”
Fietsmaatjes Oegstgeest wil mensen die graag fietsen maar dit niet zelf meer kunnen, door middel van een vrijwilliger fietstochten aanbieden. Dit kan op een duo- of een rolstoelfiets met elektrische trapondersteuning.
“We zijn ongelofelijk blij dat een van onze fietsen op deze prominente plek mag staan”, liet Marijke in ’t Veld weten, terwijl zij na de ‘officiële’ ingebruikname van de plek het glas hief op dit nieuwe hoofdstuk van fietsmaatjes Oegstgeest. De fiets moest eerder naar een moeilijk bereikbare ruimte achteraf worden gereden. “Het voelt hier als een warm nest. Fijn dat we hier nu drie fietsen hebben staan, naast de andere twee in Hofwijck en bij Jenergy in Poelgeest.”

Plaats een reactie