Over ons

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Mevr. M. in ’t Veld (voorzitter) – fysiotherapeute met pensioen.
Tijdens mijn werkzamere leven werd fietsmaatjes Warmond opgericht als eerste. Dat vond ik een zeer sympathieke vrijwilligers organisatie. Vanuit mijn professie zag ik het nut van fietsmaatjes. Mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig op de fiets te stappen om allerlei verschillende redenen, kunnen wij meenemen op de fiets. Uitstekend voor lichaam en geest.

Mevr. J.M. van Bellen-Jonas (secretaris)

Dhr. D.J. van der Laan (penningmeester)
Hanni (van Bellen) vertelde mij op een dag van de Fietsmaatjes en vroeg of ik penningmeester wilde worden. Ik vond en vind het een fantastisch initiatief om zo anderen te helpen en dus ben ik Fietsmaatje geworden.

Verder moeten hier genoemd worden:
dhr. J. van den Broek (onderhoud en instructie)
mw. J. den Os (instructie)

De website wordt verzorgd door:
dhr. F. van Heck
dhr. R. van den Berg

Alle bestuurders en andere vrijwilligers zijn onbezoldigde vrijwilligers van Stichting Fietsmaatjes Oegstgeest.

Doelstelling

Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van circa 1-3 uur aan te bieden. Dit zijn fietstochten op een duofiets of rolstoelfiets. Beide fietsen hebben een elektrische trapondersteuning. Bij de duofiets is het mogelijk om zittend naast een vrijwilliger (fietsmaatje) zelf mee te trappen. De gast maakt zelf de keuze of men wel of niet wil meetrappen. Met deze eventueel wekelijkse of twee-wekelijkse fietstochten wordt het isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers.

Fietsmaatjes Oegstgeest laat mensen genieten van Oegstgeest en omgeving zoals de Bollenstreek, duinen of Kagerplassen. Kortom fietsend genieten van de natuur, de frisse buitenlucht, het doen van een boodschap of gewoon een blokje om.

Overig