Welkom bij Fietsmaatjes Oegstgeest

Een lintje voor Hanni

Vanmorgen heeft de burgemeester ons boegbeeld Hanni van Bellen een Koninklijke onderscheiding opgespeld.
Als iemand die verdiend heeft, is het Hannie wel. Haar bijdrage aan onze gemeenschap beperkt zich niet tot vrijwilligerswerk voor de golfclub. Vele jaren spande zij zich in binnen de Stichting Recreatie en Vervoer voor Van Wijckerslooth. Dat resulteerde in de oprichting van Fietsmaatje Oegstgeest. Daarvan is zij vanaf get begin de trekkende kracht waarvan wij allemaal hopen dat zij dit nog lang mag doen.
Proficiat Hanni!

We hebben een nieuwe rubriek!
In gesprek met Max

Op deze website zal Max Dohle regelmatig een interview met een fietsmaatje plaatsen. Het eerste interview is met een maatje uit de begintijd van fietsmaatjes Oegstgeest.
Leest u hier verder.

Doe mee

Fietsmaatjes Oegstgeest is bedoeld voor iedereen met een beperking of (tijdelijke) blessure die graag samen met een vrijwilliger wil gaan fietsen op de duofiets of rolstoelfiets.
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?
Als u een Email stuurt, dan neemt Fietsmaatjes Oegstgeest contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.
U kunt zich ook aanmelden voor een proefrit.

Fietsmaatjes444fietstochtUVLeiden 11-5-2019 11-25-14
Fietsmaatjes444fietstochtUVLeiden 11-5-2019 9-49-10
Mevrouw Keijzer met haar kleindochter Jonnie
bezoek_koning1
Fietsmaatjesindeduinen
IMG-20210714-WA0000
Fietsmaatjes5meimarkt 5-5-2018 13-43-16
previous arrow
next arrow

Waarom Fietsmaatjes?

Bewegen, lachen, afleiden, erbij horen, herontdekken, gezond blijven. Dat is de kracht van Fietsmaatjes en dat is waar Fietsmaatjes voor staat.

Beleidsmakers en politici hebben het vaak over het behoud van kwaliteit van leven, bevorderen van vitaliteit en niet kijken wat iemand niet meer kan, maar wat nog wel kan. Dat is precies wat Fietsmaatjes doet.

In onderstaande animatievideo wordt uitgelegd wat Fietsmaatjes betekent voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en hun professionele hulpverleners.

Bron: Fietsmaatjes.nl

En nog enkele video’s van ervaringsdeskundigen

Bron: Fietsmaatjes.nl

Vrijwilligers gezocht!

Fietsmaatjes Oegstgeest heeft grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Er is een lange wachtlijst voor gasten.
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?
Als u een Email stuurt, dan neemt Fietsmaatjes Oegstgeest contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.


Wordt donateur