Vrijwilligers

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kan?

Ook voor u, als potentiële vrijwilliger, staat er in het voorjaar een rolstoelfiets of duofiets klaar om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring bij Fietsmaatjes in andere gemeenten blijkt dat hun vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als de gasten.

Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste gast, iemand die u kent of voor verschillende gasten.

De fietsen hebben elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast op de duofiets fietst mee naar vermogen of laat het helemaal over aan zijn fietsmaatje.

Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets en/of rolstoelfiets. Dit gebeurt onder leiding van een coördinator. De vrijwilliger neemt bij de duofiets dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel. Op deze manier kan de vrijwilliger ervaren hoe het is om te fietsen als bestuurder, maar ook als gast. Voor de rolstoelfiets zal de vrijwilliger ook een stuk in een rolstoel zitten om zo aan te voelen hoe het is als rolstoelgast.

De Vrijwilligers van het project Fietsmaatjes zijn als vrijwilliger verzekerd via de Collectiviteit Vrijwilligersverzekering Servicepunt71 Verzekering. De Vrijwilligersverzekeringspolis is een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers binnen de gemeenten Leiden, Leiderdorp. Oegstgeest en Zoeterwoude.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Mail naar: Mail ons of gebruik het aanmeldingsformulier op deze website.