Eerste vrijwilligersavond Fietsmaatjes Oegstgeest

Begin december bestond Fietsmaatjes Oegstgeest een jaar en was de stichting ongeveer een half jaar daadwerkelijk actief “op de weg” met haar fietsen. Hoogste tijd dus voor een eerste vrijwilligersavond om iedereen met elkaar kennis te laten maken en ervaringen uit te wisselen. Maandagavond 19 december kwamen de “Fietsmaatjes” voor het eerst bij elkaar in Rustenborch.

Met de speciale fietsen uitgestald bij de ingang van Van Wijckerslooth was het toepasselijk dat de eerste vrijwilligersavond in de brasserie van verzorgingshuis Rustenborch werd gehouden. Nadat zij alle vrijwilligers begroet had, dankte voorzitster Marijke in ‘t Veld in haar welkomstwoord dan ook Marente voor het ter beschikking stellen van deze ruimte. Maar er werden meer sponsors en gulle gevers genoemd. Om Fietsmaatjes Oegstgeest aan de gang te houden is er naast de vrijwilligers veel ondersteuning van lokale instanties, verenigingen en ondernemers nodig. Een “vers” bewijs hiervan waren de petitfours die Bakkerij Hugo de Groot belangeloos voor deze avond had gemaakt.
Na Marijke’s overzicht van het afgelopen jaar liet Johan van der Laan nog even in het kort zien hoe Het Rooster werkt. Met behulp van dit roosterprogramma kunnen de vrijwilligers online fietsen reserveren voor een rit. Daarna was het tijd voor het informele deel. Er werden ervaringen uitgewisseld en samen met instructrice Jeanneke den Os werd een aanwezig duofiets nog eens onder de loep genomen. Natuurlijk mocht een groepsfoto niet ontbreken waarna iedereen langzaamaan weer op huis aan ging. Een geslaagde eerste bijeenkomst van deze nog jonge stichting.

De Fietsmaatjes op en rond de Van Raam duofiets.