Fietsmaatjes Oegstgeest voor alle leeftijden

Als net opgerichte stichting met een missie wil je zo snel mogelijk bekend worden bij je doelgroep. Maar bij de omschrijving van die doelgroep, mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen of willen fietsen, denkt men al snel aan de ouderen in onze samenleving. Dat beeld willen we veranderen want Fietsmaatjes Oegstgeest is er voor alle leeftijden. We zijn daarom op stap gegaan met de 12 jarige Emma en haar vader Thomas.
Fietsmaatjes Oegstgeest maakte voor het eerst kennis met Emma toen ze op de 5 mei Fair samen met haar ouders onze stand bezocht. Toen ze de foto’s van onze rolstoelfiets zag werd zij erg enthousiast. We besloten toen een afspraak te maken voor een ritje met Emma in de rolstoelfiets.
Emma kreeg bij haar geboorte een hersenvliesontsteking. Zij is hierdoor meervoudig beperkt, heeft veel spierspanning (spasme) waardoor ze niet kan lopen en geen goede rompbalans heeft. Ook haar rechterarm is aangedaan. Emma is dus aangewezen op een rolstoel. Haar ouders hebben een aangepaste bestelbus om haar met de rolstoel te vervoeren. En met die bus werd zij begin juni naar Van Wijckerslooth gereden om een ritje met onze rolstoelfiets te maken. Nadat Emma op de rolstoelfiets was gereden kreeg haar vader Thomas nog wat instructies over het gebruik van deze rolstoelfiets. We vergaten toen per abuis te vermelden dat je de elektrische trapondersteuning via de gashandel kon bedienen. Toen Thomas halverwege de rit licht bezweet opmerkte dat hij weinig van de motor voelde, hebben we hem alsnog van de gashandel verteld… Maar wat vond Emma er van? Hoe ervaarde zij het rijden met de rolstoelfiets? De foto’s zeggen eigenlijk wel genoeg. Duim omhoog voor Fietsmaatjes Oegstgeest! Zij vond het heerlijk om op deze manier door Oegstgeest te rijden, sneller dan met de rolstoel over het trottoir en niet veel vrijer dan met de bus.
Teruggekomen bij Van Wijckerslooth moesten wij een tijd op onze gasten wachten en vroegen ons af waar ze bleven. Na een poosje meldde Emma zich met haar vader. Met een lach op haar gezicht zei ze nog even bij oma langs was geweest om haar gedag te zeggen.
De rit met Emma laat zien dat Fietsmaatjes Oegstgeest er voor alle leeftijden is. Iedereen die niet zelfstandig kan of wil fietsen is welkom als gast.

Duim omhoog voor Fietsmaatjes Oegstgeest.
Duim omhoog voor Fietsmaatjes Oegstgeest.