Sinterklaas

Al zo’n vijftig jaar heb ik een koffer met daarin Sinterklaasspullen. Voor de goedheiligman zit er van alles in: van mijter, pruik en baard tot gespen voor op de schoenen. Voor Zwarte Piet idem dito. Tientallen keren speelde ik de Sint, maar nooit had ik het Pieten-pak aan.
Maar nu vroeg de oudercommissie van de Gevers-Deutz school aan Fietsmaatje Oegstgeest of de Sint op 5 december met een duofiets naar de school gebracht kon worden.
Toen Hanni mij daarvoor benaderde, bood ik haar gelijk aan het als Zwarte Piet fietsmaatje te doen. Mijn baret en de bolero waren eigenlijk te klein, maar met wat veiligheidsspelden op mijn platte pet bleef hij wel op mijn hoofd.
Met mijn vijftig jaar oude pieten-pak was ik voor de Sint gelijk oude Piet. Aan de foto’s is wel te zien dat ook het pieten-pak aan mode onderhevig is.
Als oude Piet vind ik het wel jammer dat ik niet meer echt zwart kon zijn.

Jaap van den Broek

Plaats een reactie