Oegstgeest heeft nu ook haar Fietsmaatjes

En dat is goed nieuws voor ouderen en mensen met een beperking of blessure. Want een fietsmaatje neemt ze mee naar buiten op een speciale duo-fiets of rolstoelfiets. De natuur in of zomaar naar een plekje in het dorp waar men al lang niet geweest is. Gasten en vrijwilligers kunnen zich nu al aanmelden maar moeten daarna nog even geduld hebben. De fietsen gaan naar verwachting pas in het voorjaar “van stal”.

Oprichting stichting
“Nu zijn we een stichting en kunnen we ook echt aan de slag” riep Hanni van Bellen na het ondertekenen van de oprichtingsakte. Zij is, samen met Marijke in ’t Veld, de grote aanjager van Fietsmaatjes Oegstgeest. Beiden zagen het enthousiasme waarmee soortgelijke projecten in de regio werden ontvangen. Noordwijk en Teylingen hebben evenals Kaag en Brasem al hun eigen Fietsmaatjes. En zo kwam het dat Marijke als voorzitter en Hanni als secretaris op vrijdagochtend 11 december bij notaris Linda van de Oudeweetering aan tafel zaten. Johan van der Laan (penningmeester) en ervaringsdeskundige met duofiets Yvonne Snijder maakten het gezelschap compleet. Na een korte inleiding en toelichting schoof notaris Linda de akte door en werden de handtekeningen gezet. En daarmee had Oegstgeest dus ook haar eigen Fietsmaatjes en was Notariskantoor Van de Oudeweetering de eerste sponsor van de stichting.

Nog even geduld
Met een ondertekende akte heb je bij lange na nog geen draaiende organisatie met fietsen op de weg. Het echte werk begint nu pas en dus zullen de belangstellenden nog even moeten wachten tot het voorjaar. Het bestuur hoopt dan de eerste ritjes met hun fietsmaatjes en gasten te kunnen maken. Veel hangt bijvoorbeeld af van het vinden van sponsors voor Fietsmaatjes Oegstgeest.
Informatie aanvragen en/of aanmelding als vrijwilliger, gast of sponsor kan via E-mail.
Staand v.l.n.r. Yvonne Snijder, Hanni van Bellen, Marijke in ’t Veld en Johan van der Laan. Aan tafel notaris Linda van de Oudeweetering (foto PR).